tiistai 16. marraskuuta 2010

Kaappien kätköistä+mattalakka

Tämä lakka on taasen niitä tapauksia joita ei takuulla löydy enää kaupoista. Kuvan lakka (Nivea, 'Jam') kun on vuosia vanha... Noh, kivahan se on välillä tehdä löytöretkiä omiin kätköihin ;) Valitettavasti kamera vääristi hiukan värejä, luonnossa lakkaus oli astetta herkullisemman sävyinen eikä ihan noin hailakka.


Sittenpä kävikin niin, että minun oli aivan pakko saada mattalakka itselleni. Tarkoituksenani oli vilkuilla Rimmelin mattalakkaa, vaan eihän sellaista kaupasta löytynyt. Onneksi älysin katsella muita merkkejä ja Mavalan kohdalla tärppäsi. Kokeilin sitten mattalakkaa tämän lakan päälle ja tulos näytti tältä.


Aika namu lopputulos! Tarkkasilmäisimmät taitavat kuitenkin huomata erään hämmentävän seikan. Entäs pikkurilli..? No niin, sen kanssa kävi köpelösti. Mattalakka on näemmä petollinen epeli, lakkaus saattaa tuntua kuivalta vaikkei sitä olekaan. Aika pian mattalakan sutimisen jälkeen paukkasin pesemään käsiäni ja niin, suurin osa pikkurillin lakkauksesta päätti jäädä kiinni pyyhkeeseen... Joten poistin koko lakkauksen ko. sormesta. Muutenkin tämän mattalakan kuivumisaika hämmensi mieltä. Pikkurillin äksidentin jälkeen päätinkin poistaa lakkaukset samana iltana joten mulla ei oo nyt oikein hajuakaan kuinka kauan lakkauksen täydelliseen kuivumiseen olisi mennyt aikaa. Mainittakoon se, että tuon Nivean lakkauksen olin tehnyt jo edellisenä päivänä eli se oli taatusti kuiva. Ainoastaan mattalakka ei tuntunut kuivuvan millään. Suurinpiirtein puolen tunnin päästäkin lakkaukseen jäi koloja jos kynttä painoi toisella kynnellä. Sinälläänhän pienet kolhut eivät haittaa, ainakaan tuossa minun versiossa niitä ei helpolla huomannut. Mutta siltikin olisi kiva tietää onko mattalakka yleensäkin hidas kuivumaan..? Kertokaa pliis jos tiedätte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti