keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Mielenkiintoinen kynsiaine

Minulla on aina ollut vahvat ja paksut kynnet, mutta viime aikoina ne ovat alkaneet kiukutella. Ryökäleet ovat välillä katkenneet kynnen sivusta, tai ehkä paremminkin murtuneet. Syy tähän on epäilemättä lisääntynyt kynsien lakkaus, kyllähän lakanpoistoaineet (ainakin asetonia sisältävät) ovat kynsien surma. Lisäksi vuosi sitten muutin ja tällä paikkakunnalla vedessä on ihan saletisti enemmän klooria. No, lopulta päätin tehdä jotain ja tilasin Pretty.fi -putiikista Sally Hansenin kynsien vahvistajan. Tuolla kaupassa se maksaa vain 4,50 euroa joten eipä paljoa kirpaissut. Kyseessä on siis tämän näköinen puteli.


Luulen tuosta olleen apua, kynteni eivät ole enää ihan niin paljoa katkeilleet. Aloin kyllä  käyttämään lasiviilaa (käsittääkseni se on hellävaraisempi kynsille) sekä syömään vitamiineja ja sen sellaisia, mutta tuskinpa ainakaan nuo lisäaineet ihan heti auttoivat. Mutta, tokihan tässä aineessa on eräs mutta. Laitetaanpas kuvaa kehiin...


Oikeastaan tämä voisi olla kuva-arvoitus. Arvatkaa missä kahdessa kynnessä on päällyslakkana tuota Sally Hansenin ainetta? Ja arvatkaas kauanko se on ehtinyt olla kynsillä?

Joko arvasitte..? Vastaukset tulevat tässä: Sally Hansenia on pikkurillin ja nimettömän lakkauksien päällä ja lakkaukset ovat n. 6 tunnin ikäiset. Mieletöntä, eikös vain? Juu, tokihan tuosta peukalostakin on lähtenyt pala kävelemään, nuo metalliset lakat kun eivät ole kestävimmästä päästä. Mutta minulle tuo puhui karua kieltään ja tätä ennen (ja myöskin jälkeen) tekemäni tutkimukset ovat hämmentäviä.

Eli, heti alussa huomasin ettei tätä kynsien vahvistajaa voi pitää kynsillä yksistään, se kun tuppasi jotenkin lohkeilemaan (pintaan tuli ihan kuin railoja) ja taisipa siitä irrota palasiakin pois. Ja kuten huomata saattaa, päällyslakkana se on ihan onneton. Pitkään luulin sen toimivan aluslakkana kunnes aloin tutkimaan sitäkin, jotenkin ihmettelin kun jotkin lakkaukset eivät meinanneet pysyä millään hyvänä... Ensimmäisellä tutkintakerralla laitoin toiseen käteen aluslakaksi tuota ja toiseen käteen en laittanut aluslakkaa. Ja kas vain, lakkaukset pysyivät parempina siinä kädessä jossa ei ollut tuota ainetta lakan alla. Sama juttu kävi toisessa testauksessa jossa Sally Hansenia oli toisessa kädessä aluslakkana ja toisessa kädessä käytin erästä toista aluslakkaa. How nice, ei toimi siis sitenkään. En ole enää jaksanut kokeilla miten käy jos laittaa tuota aluslakaksi ja päällyslakaksi jotain ihan muuta ainetta. Luulenpa että lakkaukset ripsahtelisivat pois siinäkin tapauksessa tavallista nopeammin.

Hämmentävää tässä on se, että pullossa väitetään tämän soveltuvan alus- ja päällyslakaksi. Sitä en tiedä pitäisikö tätä käyttää vain Sally Hansenin lakkojen kanssa, mutta en kai minä nyt niin pöljä ole että ostaisin heidän lakkojaan vain tämän seikan vuoksi. Kieltämättä kutkuttaisi tietää toimisiko tämä niidenkään lakkojen kanssa... Ihmeellinen aine siis, uskonhan tämän jollain tapaa tekevän kynsille hyvää, mutta tuo pysyvyys on suuri ongelma. Toki jotkin lakat pysyvät itsessään kuin takiainen kynsillä (ainakin sellaiset runsaasti glitteriä sisältävät) ja niiden alla tämä saattaisi toimia paremmin. Mutta kyllähän aluslakan pitää olla sellainen ettei se edistä lakkojen pois lähtemistä ja näin ollen en osta tätä toistamiseen, sori vaan arvon Sally Hansen.

2 kommenttia:

  1. Höh, no jopas! Mulla on kokemusta vaan Sallyn Insta-Dri -lakasta ja se on kyllä huippu, paras lakan kuivattaja mitä oon kokeillut (ja oon kokeillut MONIA).

    VastaaPoista
  2. Se Insta-Dri on ihan hyvä, tosin ehkä ite tykkään enemmän CesarsShopin vastaavasta. Mutta kyllä voisin Sallyn pikakuivattavaa hankkia toistekin =) Joo, tää aine oli kyllä kummallinen, olis hauska tietää onko jollain muulla ollu vastaavaa kokemusta vai oliko tämä vain joku meikäläiseen kohdistuva hylkimisreaktio... =D

    VastaaPoista